BYD-sähköautojen maahantuoja RSA Suomi on vahvistanut kolmen automallinsa tekniset tiedot, sekä merkin Brand Storen sijannin Kauppakeskus AINOA:ssa, Espoon Tapiolassa. Myynti käynnistyy Suomessa Atto3, Han ja Tang -malleilla. Mallien hinnat tullaan julkaisemaan toukokuun loppuun mennessä.

   

BYD:n sähköiset ajoneuvot ovat olleet maailmanlaajuinen menestys, ja merkki onkin nykyisin maailman suurin sähköisten ajoneuvojen valmistaja. BYD on onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa myös Pohjoismaissa, kuten Norjan erittäin kilpailuilla sähköautomarkkinoilla.

"BYD on tehnyt vaikuttavia tuloksia useilla Euroopan markkinoilla viimeisten vuosien aikana. Uskomme, että BYD:llä on erittäin hyvät mahdollisuudet vakiinnuttaa asemansa myös Suomessa, jossa sekä kiinnostus että tarve sähköisille ajoneuvoille kasvavat kuukausi kuukaudelta", RSA Suomen BYD-maajohtaja Michael Place sanoo.


BYD aloittaa Suomessa kolmella henkilöautomallilla

"Aloitamme myynnin Suomessa kolmella henkilöautolla, jotka ovat Atto3, Tang 4x4 SUV ja Han 4x4. BYD-mallisto omaa Suomessa 4 vuoden tai 120 000 km takuun autolle, sekä 8 vuoden tai 160 000 km takuun akulle. Tulemme julkaisemaan malliston hinnat toukokuun loppuun mennessä", Place kertoo.

Atto3 on kompakti sähköinen Premium SUV ja ensimmäinen BYD:n malli, joka on rakennettu uudelle e-Platform 3.0 -alustalle. Se omaa modernin ja nuorekkaan muotoilun sekä kattavan vakiovarustelun. Tang 4x4 SUV on 7-paikkainen, kattavasti varusteltu tilava nelivetoinen perheauto, joka on ollut suuri menestys esimerkiksi Norjan markkinoilla. Han 4x4 on nelivetoinen, urheilullinen ja ylellinen sedan, joka on voittanut myös arvostetun iF Design Award -muotoilupalkinnon.

Vahvistetut tekniset tiedot per malli (lisää teknisiä tietoja: byd-suomi.fi)

Atto3

Toimintamatka sähköllä (WLTP yhdistetty/kaupunki): 420-565 km, akun kapasiteetti: 60 kWh, teho: 150 kW/204 hv, vääntö: 310 Nm, kiihtyvyys (0-100 km/h): 7,3 s, vetotapa: etuveto, tavaratilan tilavuus: 440 litraa

Tang 4x4 SUV

Toimintamatka sähköllä (WLTP yhdistetty/kaupunki): 400-528 km, akun kapasiteetti: 86,4 kWh, teho: 380 kW/509 hv, vääntö: 680 Nm, kiihtyvyys (0-100 km/h): 4,6 s, vetotapa: neliveto, tavaratilan tilavuus: 578-763 litraa


Han 4x4

Toimintamatka sähköllä (WLTP yhdistetty/kaupunki): 521-662 km, akun kapasiteetti: 85,4 kWh, teho: 380 kW/509 hv, vääntö: 700 Nm, kiihtyvyys (0-100 km/h): 3,9 s, vetotapa: neliveto, tavaratilan tilavuus: 410 litraa


BYD Brand Store Kauppakeskus AINOA:ssa*

RSA Suomi on vahvistanut avaavansa BYD Brand Storen Espoon Tapiolaan, Kauppakeskus AINOA:aan. Brand Storessa on mahdollisuus tutustua BYD-malleihin sekä myös koeajaa koko mallisto.

"Kauppakeskus AINOA:n hyvä sijainti, tilava parkkihalli, ostovoimainen asiakaskunta, alueen suuri sähköautojen osuus sekä potentiaali olivat tekijöitä, miksi päätimme aloittaa yhteistyön juuri AINOA:n kanssa. Uskomme, että BYD Brand Store tulee omalta osaltaan mullistamaan suomalaista ajattelua siitä millainen autokauppa voi olla", Place sanoo.

”On hienoa, että BYD valitsi juuri meidät Brand Storensa sijainniksi. BYD Brand Store tulee tarjoamaan asiakkaillemme entistäkin monipuolisemman tarjonnan ja erilaistaa meidät positiivisesti kauppakeskusten perustarjonnasta. Uskomme asiakkaittemme iloitsevan mahdollisuudesta koeajaa ja tutustua automerkkiin helposti muiden ostosten ja palvelujen lomassa. On mahtavaa olla mukana maailman suurimman sähköautomerkin lanseerauksessa Suomessa", kauppakeskus AINOA:n kaupallinen johtaja Marja-Liisa Finska kertoo.

BYD Brand Store avaa ovensa Kauppakeskus AINOA:ssa maanantaina 29.5.


Tietoja BYD:stä

BYD Company Ltd. on yksi Kiinan suurimmista yksityisistä yrityksistä. Vuonna 1995 perustetun BYD:n liiketoiminta kattaa neljä alaa: autot, elektroniikka, energia- ja rautatiekuljetukset. BYD on laajentanut uusiutuvan energian ratkaisujaan maailmanlaajuisesti, ja sillä on toimintaa jo yli 50 maassa. BYD on ainoa autovalmistaja maailmassa, joka valmistaa itse myös akkuja, mikrosiruja, akunhallintajärjestelmiä ja sähkömoottoreita. BYD on listattu Hongkongin ja Shenzhenin pörsseissä.

 

Tietoja RSA:sta

RSA on pohjoiseurooppalainen autojen maahantuoja ja BYD:n virallinen maahantuoja Norjassa ja Suomessa. Yksityisomisteisena yrityksenä, jonka historia ulottuu vuoteen 1936, RSA on kehittänyt vuosien varrella useita brändejä pohjoismaisilla markkinoilla. RSA on yksi Pohjoismaiden vahvimmista toimijoista sähköisten ajoneuvojen markkinoilla.