Suomeen syksyllä saapuvan BYD Dolphin -sähköauton toimintamatka on 427 km (WLTP yhdistetty) ja se latautuu 30-80 % varaustasoon jopa 29 minuutissa. Mallissa on vakiona esimerkiksi lämpöpumppu, V2L-lataustoiminto, kattava valikoima turvallisuusvarusteita, mukautuva vakionopeudensäädin sekä 360 asteen peruutuskamera. Dolphinin tuotanto käynnistyy heinäkuussa ja ensimmäiset asiakastoimitukset alkavat Suomessa syksyn aikana.

Dolphin on C-segmentin etuvetoinen viistoperä, joka tarjoaa monipuolisuutta, tehokkuutta, käytännöllisyyttä ja kattavan vakiovarustelun. Kojelauta on selkeä ja minimaalinen ja se on suunniteltu mahdollisimman vähillä erillisillä painikkeilla. Ergonomiset urheiluistuimet tukevat hyvin ja ovat sähkösäätöiset.  

Dolphin omaa jopa 427 km toimintamatkan sähköllä (WLTP yhd.). Korkea suorituskyky saavutetaan myös latauksessa, sillä 100 kW:n tasavirtalaturi pystyy lataamaan akun 30 %:sta 80 %:iin jopa vain 29 minuutissa. Dolphin on varustettu myös V2L-lataustoiminnolla, jonka avulla auton akulla voi helposti ladata ulkoisia laitteita, kuten sähköpyörää tms. Lisäksi vakiovarusteena oleva tehokas lämpöpumppu lisää lämpöhyötysuhdetta talvella jopa 15 %.

Dolphinin 310 Nm:n vääntömomentti ja 204 hv:n tehokas moottori tarjoavat saumattoman suorituskyvyn ja kiihtyvyyden; 0-100 km/h vain 7 sekunnissa. Ajodynamiikan täydentävät neljä eri ajotilaa (Sport, Normal, Economy ja Snow), jotka muokkaavat ajotuntumaa omien mieltymysten sekä ajo-olosuhteiden mukaan.

Dolphin on rakennettu edistykselliselle BYD:n e-Platform 3.0 -alustalle ja se on varustettu BYD:n tehokkailla Blade-teknologian omaavilla akuilla.


Varustelu

Dolphin on saatavana Suomessa sekä Comfort että Design -varustetasoilla.

Comfort-varustetasossa on jo runsas vakiovarustelu, johon sisältyy esimerkiksi etutörmäysvaroitin, autonominen hätäjarrutus, takatörmäysvaroitin, takana risteävän liikenteen varoitus- ja jarrutustoiminto, kaistavahti sekä kaistanpitoavustin. Vastaavasti ajomukavuutta tarjoavat mukautuva vakionopeudensäädin, 360 ​​asteen peruutuskamera, katvealueen tunnistusjärjestelmä, kaukovaloavustin sekä mukautuvat ajovalot.

Design-varustetaso tarjoaa lisäksi esimerkiksi panorama-lasikaton, tummennetut takaikkunat ja langattoman älypuhelinlataustoiminnon.

BYD Dolphinin tuotanto käynnistyy heinäkuussa ja ensimmäiset asiakastoimitukset alkavat Suomessa myöhemmin syksyn aikana. Dolphin-malliston hinnat julkaistaan alkusyksyllä. 

Mitat (P/L/K), (mm)

4290/1770/1570

Akseliväli (mm)

2700

Vetotapa

Etuveto

Huippunopeus (km/h)

160

Teho (kW/hv)

150/204

Vääntö (Nm)

310

Kiihtyvyys 0-100km/h (sek)

7

Vannekoko (tuumaa)

17

Toimintamatka sähköllä (km)

427 (WLTP yhdistetty)

Tavaratilan tilavuus (l)

345/1310

Istuimien lukumäärä 

5

Akun tyyppi

BYD Blade Battery (LFP)

Akun kapasiteetti (kWh)

60,4

Latausteho

88 kW DC  
11 kW AC (3-vaihe)

DC-latausaika (30-80%, min)

29

Lämpöpumppu

Vakiovaruste

V2L-toiminto

Vakiovaruste

Tietoja BYD:stä

BYD Company Ltd. on yksi Kiinan suurimmista yksityisistä yrityksistä. Vuonna 1995 perustetun BYD:n liiketoiminta kattaa neljä alaa: autot, elektroniikka, energia ja rautatiekuljetukset. BYD on laajentanut uusiutuvan energian ratkaisujaan maailmanlaajuisesti, ja sillä on toimintaa jo yli 50 maassa. BYD on ainoa autovalmistaja maailmassa, joka valmistaa itse myös akkuja, mikrosiruja, akunhallintajärjestelmiä ja sähkömoottoreita. BYD on listattu Hongkongin ja Shenzhenin pörsseissä. 

Tietoja RSA:sta

RSA on pohjoiseurooppalainen autojen maahantuoja ja BYD:n virallinen maahantuoja Norjassa ja Suomessa. Yksityisomisteisena yrityksenä, jonka historia ulottuu vuoteen 1936, RSA on kehittänyt vuosien varrella useita brändejä pohjoismaisilla markkinoilla. RSA on yksi Pohjoismaiden vahvimmista toimijoista sähköisten ajoneuvojen markkinoilla.