BYD-sähköautojen jälleenmyyjäverkosto laajenee merkin myynnin ja huollon osalta Jyväskylään, Mikkeliin ja Savonlinnaan Jyväskylän Autotarvike Oy -konsernin toimesta. Merkin uudet myynti- ja huoltotoimipisteet aloittavat toimintansa elokuun aikana.

BYD-maahantuoja RSA Suomi on vahvistanut, että Jyväskylän Autotarvike Oy -konserni on merkin uusi jälleenmyyjä. Jyväskylän Autotarvike Oy -konserni aloittaa BYD:n myynnin ja huollon Jyväskylässä (Jyväskylän Autotarvike), sekä Mikkelissä ja Savonlinnassa (Savilahden Auto).

"BYD tuo kokonaan uudenlaisen tulokulman automyyntimme kokonaisuuteen. Malliston kasvaessa, jo syksyllä saadaan myös pienempään kokoluokkaan täyssähköinen automalli Dolphin. Tämän myötä uskon löytyvän potentiaalia sähköautolle, joka edustaa totuttua alhaisempaa hintaluokkaa, jollaista markkina on odottanut jo tovin aikaa", Jyväskylän Autotarvike Oy -konsernin toimitusjohtaja Harri Välimäki sanoo.

"Keski-Suomi ja Etelä-Savo ovat tärkeitä talousalueita, ja olemme tyytyväisiä, että saamme Jyväskylän Autotarvike Oy -konsernin kumppaniksemme. Konsernin pitkä kokemus alueidensa autokaupasta, sekä vahva halu panostaa toimintaan perustamalla BYD toimipisteet heti useammalle paikkakunnalle vakuuttivat meidät", RSA Suomen BYD maajohtaja Michael Place sanoo.

BYD-toimipisteet löytyvät elokuun aikana jo Vantaalta, Raisiosta, Espoosta, Jyväskylästä, Mikkelistä ja Savonlinnasta.

Tietoja BYD:stä BYD Company Ltd. on yksi Kiinan suurimmista yksityisistä yrityksistä. Vuonna 1995 perustetun BYD:n liiketoiminta kattaa neljä alaa: autot, elektroniikka, energia ja rautatiekuljetukset. BYD on laajentanut uusiutuvan energian ratkaisujaan maailmanlaajuisesti, ja sillä on toimintaa jo yli 50 maassa. BYD on ainoa autovalmistaja maailmassa, joka valmistaa itse myös akkuja, mikrosiruja, akunhallintajärjestelmiä ja sähkömoottoreita. BYD on listattu Hongkongin ja Shenzhenin pörsseissä.

Tietoja RSA:sta RSA on pohjoiseurooppalainen autojen maahantuoja ja BYD:n virallinen maahantuoja Norjassa ja Suomessa. Yksityisomisteisena yrityksenä, jonka historia ulottuu vuoteen 1936, RSA on kehittänyt vuosien varrella useita brändejä pohjoismaisilla markkinoilla. RSA on yksi Pohjoismaiden vahvimmista toimijoista sähköisten ajoneuvojen markkinoilla.