Maailman johtava ladattavien ajoneuvojen valmistaja, BYD, esittelee täysin uuden sähköauton Münchenin kansainvälisessä autonäyttelyssä (IAA), kun se tuo SEAL U:n saamaan ensi-iltansa Euroopassa. Merkki esittelee näyttelyssä myös luksusalabrändinsä DENZA:n ensimmäistä kertaa eurooppalaiselle yleisölle.

BYD tuli Euroopan henkilöautomarkkinoille alle vuosi sitten ja esitteli jo Pariisin autonäyttelyssä 2022 kolme mallia: HAN (E-segmentin sedan), TANG (E-segmentin SUV) ja ATTO3 (C-segmentin SUV). Nyt Münchenin näyttelyssä ovat esillä myös ketterä DOLPHIN (C-segmentin viistoperä), joka saapuu markkinoille loppukesällä 2023, SEAL (urheilullinen D-segmentin sedan), joka saapuu myöhemmin syksyllä, sekä nyt Euroopan ensi-iltansa saava tilavan tyylikäs SEAL U (D-segmentin SUV), joka tulee markkinoille loppuvuodesta.

SEAL U:n ensi-ilta Euroopassa

Arvostetulla iF Design Award -muotoilupalkinnolla palkittu SEAL-mallisto täydentyy monipuolisen ja tilavan tyylikkäällä SEAL U -mallilla (U tulee sanasta ”Utility”). SEAL U on BYD:n uusi täyssähköinen D-segmentin katumaasturi, joka tarjoaa monipuolista käytännöllisyyttä sekä kattavan modernin vakiovarustelun. BYD SEAL U:ssa yhdistyvät tyylikäs estetiikka ja älykäs teknologia sekä korkeatasoinen turvallisuus ja mukavuus.

Kuten SEAL-sedan, myös BYD SEAL U käyttää BYD:n omaksumaa valtameren inspiroimaa muotoilukieltä kiinnittäen huomiota eri yksityiskohtiin sen jokaisessa kosketuspisteessä. BYD SEAL U on suunniteltu viidelle henkilölle ja se omaa myös tilavan tavaratilan. BYD SEAL U:sta tulee tarjolle kaksi varustetasoa. Comfort-versiossa on 71,8 kWh BYD:n Blade -akku, jonka toimintamatka on 420 km (WLTP). Vastaavasti Design-versiossa on 87 kWh Blade -akku, ja se tarjoaa vakuuttavan 500 km (WLTP) toimintamatkan sähköllä. Uusi SEAL U tulee Euroopan markkinoille tämän vuoden lopulla.

Esittelyssä DENZA D9

BYD tarjoaa Münchenin kansainvälisessä autonäyttelyssä myös toisen Euroopan ensi-illan uuden huippuluokan alabrändinsä, DENZA:n muodossa. Eksklusiivinen DENZA on BYD:n ja Mercedes-Benzin yhteisyritys, jonka näyttelyssä nyt esillä oleva DENZA D9 -malli omaa ainutlaatuisesti viimeistellyt sisätilat 7-paikkaisella 2+2+3 -istuinkonfiguraatiolla. DENZA D9 on ns. ”teaser” -malli, jonka kautta eurooppalaiset asiakkaat voivat tutustua DENZA:n eksklusiiviseen brändiin.

''BYD on omistautunut tuomaan innovatiivisia ja korkean teknologian ympäristöystävällisiä autoja Euroopan markkinoille. Münchenin IAA tarjoaa meille täydellisen alustan uusimpien malliemme esittelyyn. Suuntaamme Münchenin autonäyttelyyn suurella innolla, jossa kerromme lisää teknologisista innovaatioistamme ja tuotteistamme, sekä jatkamme suhteiden rakentamista kumppaneidemme kanssa Euroopassa tähdäten molempien hyötyjen yhteistyöhön", Michael Shu, pääjohtaja ja toimitusjohtaja, BYD Europe and International Cooperation Division, sanoo.Tietoja BYD:stä

BYD Company Ltd. on yksi Kiinan suurimmista yksityisistä yrityksistä. Vuonna 1995 perustetun BYD:n liiketoiminta kattaa neljä alaa: autot, elektroniikka, energia ja rautatiekuljetukset. BYD on laajentanut uusiutuvan energian ratkaisujaan maailmanlaajuisesti, ja sillä on toimintaa jo yli 50 maassa. BYD on ainoa autovalmistaja maailmassa, joka valmistaa itse myös akkuja, mikrosiruja, akunhallintajärjestelmiä ja sähkömoottoreita. BYD on listattu Hongkongin ja Shenzhenin pörsseissä.

 

Tietoja RSA:sta

RSA on pohjoiseurooppalainen autojen maahantuoja ja BYD:n virallinen maahantuoja Norjassa ja Suomessa. Yksityisomisteisena yrityksenä, jonka historia ulottuu vuoteen 1936, RSA on kehittänyt vuosien varrella useita brändejä pohjoismaisilla markkinoilla. RSA on yksi Pohjoismaiden vahvimmista toimijoista sähköisten ajoneuvojen markkinoilla.