BYD laajentaa jälleen sähköautomallistoaan esittelemällä virtaviivaisen BYD SEAL D-segmentin sedanin. SEAL on saatavana BYD:n Blade-teknologian omaavilla akuilla ja se on rakennettu edistykselliselle e-Platform 3.0 -sähköautoalustalle hyödyntäen CTB -alusta-arkkitehtuuria. Vakiona oleva lämpöpumppu tarjoaa tehokasta lämmitystä myös Suomen talvikeleillä. Toimintamatka sähköllä on jopa 570 km ja SEAL on saatavana sekä taka- että nelivetoisena versiona.

BYD SEAL on muotoilultaan sulavan urheilullinen ja sen sivusiluetti korostaa sen dynaamista coupé -henkeä. SEAL on BYD:n toinen eurooppaan tuotava malli DOLPHIN-mallin jälkeen, joka noudattaa muotoilussaan”Ocean Aesthetics” -muotokieltä, joka on kehitetty BYD:n Design Centerissä muotoilujohtaja Wolfgang Eggerin johdolla. Tämä muotokieli näkyy selkeästi virtaviivaisuutena ja sulavina linjoina sekä ulko- että sisämuotoilussa.

Alusta-arkkitehtuuri, toimintamatka ja lataus

SEAL on suunniteltu BYD:n uudelle, erityisesti sähköautoille kehitetylle e-Platform 3.0 -alustalle ja se hyödyntää innovatiivista Cell-to-Body (CTB) -alusta-arkkitehtuuria. CTB- arkkitehtuurissa akku on integroitu alustaan luoden voileipämaisen rakenteen. Tämän arkkitehtuurin etuna on, että auton kori saadaan matalammalle, joka parantaa sen aerodynamiikkaa. Samalla CTB-arkkitehtuuri lisää korin jäykkyyttä turvallisuuden parantamiseksi sekä tarjoaa enemmän matkustamotilaa.

Toimintamatka sähköllä (WLTP yhd.) on takavetona jopa 570 km ja nelivetona jopa 520 km. BYD:n itse kehittämä innovatiivinen ja alan johtava Blade-ajoakku latautuu ”Drive Boost Charging” -teknologian ansiosta 150 kW:n tasavirtalaturilla 30 %:sta 80 %:iin jopa vain 26 minuutissa. SEAL on varustettu myös V2L-lataustoiminnolla, jonka avulla auton akulla voi ladata ulkoisia laitteita (3 kW). Lisäksi vakiovarusteena olevaa tehokasta lämpöpumppua voidaan käyttää auton lämmitykseen ja viilennykseen -30°:sta jopa +60° lämpötiloissa.

Ajodynamiikka

SEAL on saatavana kahdella eri voimansiirrolla, joiden molempien akkukapasiteetti on 82,5 kWh. Yksimoottorisen takavetoversion (BYD SEAL Design) teho on 230 kW (313 hv) ja se kiihtyy 0-100 km/h 5,9 sekunnissa. SEAL on saatavana myös nelivetoisena (BYD SEAL Excellence-AWD), jolloin se on varustettu sähkömoottorilla sekä etu- että taka-akselilla. AWD-version kokonaisteho on 390 kW (530 hv) ja se kiihtyy 0-100 km/h vain 3,8 sekunnissa.

SEAL käyttää innovatiivista 8-in-1 sähkövoimansiirtoa sen AWD-nelivetoversiossa. Järjestelmä integroi kahdeksan avainkomponenttia työntövoimaa, latausta, ohjausta ja hallintaa varten, minkä ansiosta se voi luoda optimoitua tehoa ja samalla lisätä merkittävästi tilankäyttöä sekä energiatehokkuutta. Lisäksi SEAL AWD -nelivetoversio omaa säädettävät iskunvaimentimet, jotka takaavat erinomaisen reagoivuuden eri tieolosuhteisiin. SEAL AWD hyötyy myös hiljattain kehitetystä Intelligent Torque Adaption Control -järjestelmästä (iTAC), joka hyödyntää ajoneuvon tehopotentiaalia sekä parantaa turvallisuutta, ajomukavuutta ja auton käsittelytuntumaa.

Lisäksi ajodynamiikkaa täydentävät sekä RWD että AWD -malleissa neljä eri ajotilaa (Sport, Normal, Economy ja Snow), jotka muokkaavat ajotuntumaa omien mieltymysten sekä ajo-olosuhteiden mukaan.

Varustelu

SEAL on varustettu ainutlaatuisella 15,6” käännettävällä näytöllä, jossa on alansa johtava puheohjaustoiminto. Puheohjaustoiminto pitää sisällään esimerkiksi tarkemman äänentunnistuksen, kattavamman toimintojen suorituksen sekä integroidut sovellukset, kuten Android Auton ja Apple CarPlayn. Lisäksi Dynaudio Performance Audio System 12 kaiuttimella tarjoaa korkealaatuisen äänentoiston.

Vakiovarusteena on runsaasti myös turvallisuus- ja kuljettajaa avustavia ominaisuuksia. Näitä ovat esimerkiksi etutörmäysvaroitin, automaattinen hätäjarrutus, takatörmäysvaroitin, takana risteävän liikenteen varoitus- ja jarrutustoiminto, kaistavahti, kaistanvaihtoavustin ja kaistanpitoavustin. Vastaavasti ajomukavuutta tarjoavat esimerkiksi mukautuva vakionopeudensäädin, 360 ​​asteen peruutuskamera, katvealueen tunnistusjärjestelmä, kaukovaloavustin sekä mukautuvat ajovalot.

BYD SEAL:in Suomen hinnat julkaistaan alustavasti lokakuussa ja ensimmäiset autot saapuvat Suomeen loppuvuodesta.


Mitat (P/L/K), (mm)

4800/1875/1460

Akseliväli (mm)

2920

Vetotapa

Takaveto (RWD)/neliveto (AWD)

Huippunopeus (km/h)

180

Teho (kW/hv)

230/313 (RWD) ja 390/530 (AWD)

Kiihttyvyys 0-100km/h (sek)

5.9 (RWD)/3.8 (AWD)

Vannekoko (tuumaa)

19

Toimintamatka sähköllä (km WLTP yhd.)

570 (RWD)/520 (AWD)

Tavaratilan tilavuus (l)

400 (takatavaratila)+53 (etutavaratila)

Istuimien lukumäärä 

5

Akun tyyppi

BYD Blade Battery (LFP)

Akun kapasiteetti (kWh)

82,5

Latausteho

150 kW DC 
11 kW AC (3-vaihe)

DC-latausaika (30-80%, min)

26

Lämpöpumppu

Vakiovaruste

V2L-toiminto

Vakiovaruste


Tietoja BYD:stä

BYD Company Ltd. on yksi Kiinan suurimmista yksityisistä yrityksistä. Vuonna 1995 perustetun BYD:n liiketoiminta kattaa neljä alaa: autot, elektroniikka, energia ja rautatiekuljetukset. BYD on laajentanut uusiutuvan energian ratkaisujaan maailmanlaajuisesti, ja sillä on toimintaa jo yli 50 maassa. BYD on ainoa autovalmistaja maailmassa, joka valmistaa itse myös akkuja, mikrosiruja, akunhallintajärjestelmiä ja sähkömoottoreita. BYD on listattu Hongkongin ja Shenzhenin pörsseissä.

 

Tietoja RSA:sta

RSA on pohjoiseurooppalainen autojen maahantuoja ja BYD:n virallinen maahantuoja Norjassa ja Suomessa. Yksityisomisteisena yrityksenä, jonka historia ulottuu vuoteen 1936, RSA on kehittänyt vuosien varrella useita brändejä pohjoismaisilla markkinoilla. RSA on yksi Pohjoismaiden vahvimmista toimijoista sähköisten ajoneuvojen markkinoilla.