BYD-sähköautojen jälleenmyyjäverkosto laajenee jälleen Suomessa. Merkin myynti ja huolto alkavat Kuopiossa Autolle.com:in toimesta, Porissa, Seinäjoella ja Vaasassa Käyttöauto Oy:n toimesta, sekä Tampereella Autolähde Oy:n ja Käyttöauto Oy:n toimesta.

BYD-maahantuoja RSA Suomi on vahvistanut, että Autolle.com, Autolähde Oy ja Käyttöauto Oy ovat merkin uusia jälleenmyyjiä. Autolle.com aloittaa BYD:n myynnin ja huollon Kuopiossa, Autolähde Tampereella ja Käyttöauto Porissa, Seinäjoella, Tampereella sekä Vaasassa

"Perheyrityksemme Käyttöauto aloittaa BYD:n jälleenmyyjänä Tampereen, Porin, Seinäjoen ja Vaasan alueella loppusyksyn aikana. BYD:llä tulee olemaan merkittävä rooli Suomen ja koko Euroopan autokaupan kentällä, ja siksi haluamme olla mukana yhteistyössä. Erityisesti BYD:n lupaava mallikehitys ja vahva tausta esimerkiksi akkuteollisuudessa olivat syitä liittyä tähän positiiviseen jälleenmyyjien joukkoon", Käyttöauton toimitusjohtaja Jyrki Viitala sanoo.

"Olemme innoissamme alkavasta yhteistyöstä BYD:n kanssa. Uskomme merkin suureen potentiaalin Suomessa yritys- ja yksityisasiakkaillemme, varsinkin BYD:n ollessa jo nyt maailman suurin sähköisten ajoneuvojen valmistaja. Pystymme varmasti tuomaan merkin ympärille Suomeen samanlaista menoa ja meininkiä kuin esimerkiksi Ruotsissa on tehty", Autolle.com:in toimitusjohtaja Jari Nukari sanoo.

"Hienoa saada BYD:n sähköiset henkilöautot myyntiin, ja olemme otettuja siitä, että saamme olla mukana BYD:n Suomen valloituksessa. Autolähde on toiminut BYD:n sähköisten pakettiautojen jälleenmyyjänä jo vuoden verran, eli voisi sanoa meidän olevan Suomen pitkäaikaisin jälleenmyyjä. Näimme jo yhteistyötä aloittaessamme, että BYD tulee olemaan iso ja merkittävä osa sähköautomarkkinoita", Autolähde Oy:n toimitusjohtaja Henri Mäkelä sanoo.

"Käyttöauto on perinteinen ja vahva toimija autoalalla usealla eri paikkakunnalla. On hienoa päästä tekemään yhteistyötä Käyttöauton kanssa, jonka myötä BYD-verkostomme laajenee merkittävästi Suomessa. Uskomme yhteistyön vahvistavan molempia osapuolia autoilun sähköistyessä jatkuvasti. Digitaalisuuteen panostava Autolle.com on tuonut uutta tulokulmaa ja innovaatiota autoalalle toiminnallaan Kuopion seudulla, ja uskon että pystymme löytämään yhdessä uusia asiakasryhmiä. Vastaavasti Tampereen seudulla Autolähde on ollut tärkeä kumppani RSA:lle jo pidempään, ja haluamme syventää nyt yhteistyötä myös BYD:n osalta", RSA Suomen BYD-maajohtaja Michael Place kertoo.

BYD-toimipisteet löytyvät nyt jo Espoosta, Vantaalta, Raisiosta, Jyväskylästä, Mikkelistä, Savonlinnasta, Kuopiosta, Porista, Seinäjoelta, Tampereelta ja Vaasasta.

Tietoja BYD:stä

BYD Company Ltd. on yksi Kiinan suurimmista yksityisistä yrityksistä. Vuonna 1995 perustetun BYD:n liiketoiminta kattaa neljä alaa: autot, elektroniikka, energia ja rautatiekuljetukset. BYD on laajentanut uusiutuvan energian ratkaisujaan maailmanlaajuisesti, ja sillä on toimintaa jo yli 50 maassa. BYD on ainoa autovalmistaja maailmassa, joka valmistaa itse myös akkuja, mikrosiruja, akunhallintajärjestelmiä ja sähkömoottoreita. BYD on listattu Hongkongin ja Shenzhenin pörsseissä.

 

Tietoja RSA:sta

RSA on pohjoiseurooppalainen autojen maahantuoja ja BYD:n virallinen maahantuoja Norjassa ja Suomessa. Yksityisomisteisena yrityksenä, jonka historia ulottuu vuoteen 1936, RSA on kehittänyt vuosien varrella useita brändejä pohjoismaisilla markkinoilla. RSA on yksi Pohjoismaiden vahvimmista toimijoista sähköisten ajoneuvojen markkinoilla.