BYD:n urheilullinen sähköauto BYD Seal on nyt saanut hinnat Suomessa. Takavetoisen Design -varusteversion hinnat alkavat 47 690 eurosta ja nelivetoisen Excellence -varusteversion 50 990 eurosta.

BYD Seal on urheilullisen virtaviivainen D-segmentin sedanin, joka tulee luomaan markkinoille lisää kilpailua tähän suosittuun sähköautoluokkaan. Seal on rakennettu edistykselliselle e-Platform 3.0 -sähköautoalustalle ja se on saatavana sekä taka- että nelivetoisella voimansiirrolla. BYD:n innovatiivisen tehokas 82,5 kWh:n kapasiteetin omaava Blade-akku tarjoaa Sealille takavetona jopa 570 km, ja nelivetona jopa 520 km toimintamatkan sähköllä  (WLTP yhdistetty).

Blade-ajoakku latautuu ”Drive Boost Charging” -teknologian ansiosta 150 kW:n tasavirtalaturilla 30-80 % varaustasoon jopa vain 26 minuutissa. Seal on varustettu myös V2L-lataustoiminnolla, jonka avulla auton akulla voi ladata ulkoisia laitteita (3 kW). Lisäksi vakiovarusteena olevaa tehokasta lämpöpumppua voidaan käyttää auton lämmitykseen ja viilennykseen -30°:sta jopa +60° lämpötiloihin.

Yksimoottorisen takavetoversion (Design) teho on 313 hv ja se kiihtyy 0-100 km/h 5,9 sekunnissa. Seal on saatavana myös nelivetoisena (Excellence-AWD), jolloin se on varustettu sähkömoottorilla sekä etu- että taka-akselilla. AWD-version kokonaisteho on 530 hv ja se kiihtyy 0-100 km/h vain 3,8 sekunnissa.

Varustelu, hinnat ja takuu

Seal on varustettu ainutlaatuisella 15,6” kääntyvällä näytöllä, jossa on alansa johtava puheohjaustoiminto. Lisäksi Dynaudio Performance Audio System 12 kaiuttimella tarjoaa korkealaatuisen äänentoiston.

Vakiovarusteena on runsaasti myös turvallisuus- ja kuljettajaa avustavia ominaisuuksia. Näitä ovat esimerkiksi etutörmäysvaroitin, automaattinen hätäjarrutus, takatörmäysvaroitin, takana risteävän liikenteen varoitus- ja jarrutustoiminto, kaistavahti, kaistanvaihtoavustin ja kaistanpitoavustin. Vastaavasti ajomukavuutta tarjoavat esimerkiksi mukautuva vakionopeudensäädin, 360 ​​asteen peruutuskamera, katvealueen tunnistusjärjestelmä, kaukovaloavustin sekä mukautuvat ajovalot.

Takavetoisen Design -varusteversion hinnat alkavat 47 690 eurosta ja nelivetoisen Excellence -varusteversion 50 990 eurosta.

Seal omaa 6 vuoden tai 150 000 km auton takuun ja 8 vuoden tai 200 000 km akkutakuun. BYD-toimipisteet löytyvät jo Espoosta, Vantaalta, Raisiosta, Jyväskylästä, Mikkelistä, Savonlinnasta, Kuopiosta, Porista, Seinäjoelta, Tampereelta ja Vaasasta.


BYD

BYD Company Ltd. on yksi Kiinan suurimmista yksityisistä yrityksistä. Vuonna 1995 perustetun BYD:n liiketoiminta kattaa neljä alaa: autot, elektroniikka, energia ja rautatiekuljetukset. BYD on laajentanut uusiutuvan energian ratkaisujaan maailmanlaajuisesti, ja sillä on toimintaa jo yli 50 maassa. BYD on ainoa autovalmistaja maailmassa, joka valmistaa itse myös akkuja, mikrosiruja, akunhallintajärjestelmiä ja sähkömoottoreita. BYD on listattu Hongkongin ja Shenzhenin pörsseissä.

 

RSA

RSA on pohjoiseurooppalainen autojen maahantuoja ja BYD:n virallinen maahantuoja Norjassa ja Suomessa. Yksityisomisteisena yrityksenä, jonka historia ulottuu vuoteen 1936, RSA on kehittänyt vuosien varrella useita brändejä pohjoismaisilla markkinoilla. RSA on yksi Pohjoismaiden vahvimmista toimijoista sähköisten ajoneuvojen markkinoilla.