BYD:n sähköautomalliston odotettu alkaen-malli Dolphin on nyt saanut hinnat Suomessa. Dolphin Comfort -varusteversion hinnat alkavat 34 990 eurosta ja Design -varusteversion 36 990 eurosta.

BYD Dolphin on C-segmentin täyssähköinen etuvetoinen viistoperä, joka tarjoaa monipuolisuutta, tehokkuutta ja kattavan vakiovarustelun. Dolphinin toimintamatka sähköllä on jopa 427 km (WLTP yhd.) ja sen ajoakku latautuu pikalaturilla 30-80 % varaustasoon jopa vain 29 minuutissa.

Dolphin on varustettu myös V2L-lataustoiminnolla, jonka avulla auton akulla voi helposti ladata ulkoisia laitteita, kuten sähköpyörää tms. Lisäksi vakiovarusteena oleva tehokas lämpöpumppu lisää lämpöhyötysuhdetta talvella jopa 15 %.

Dolphinin 310 Nm:n vääntömomentti ja 204 hv:n teho tarjoavat saumattoman suorituskyvyn ja kiihtyvyyden; Dolphin kiihtyy 0-100 km/h vain 7 sekunnissa. Dolphin on rakennettu edistykselliselle BYD:n e-Platform 3.0 -alustalle ja se on varustettu BYD:n tehokkaan innovatiivisella Blade-akulla, joka on kapasiteetiltaan 60,4 kWh.

Varustelu, hinnat ja takuu

Dolphin on saatavana sekä Comfort että Design -varustetasoilla.

Comfort-varustetasossa on jo runsas vakiovarustelu, johon sisältyy esimerkiksi etutörmäysvaroitin, autonominen hätäjarrutus, takatörmäysvaroitin, takana risteävän liikenteen varoitus- ja jarrutustoiminto, kaistavahti sekä kaistanpitoavustin. Vastaavasti ajomukavuutta tarjoavat mukautuva vakionopeudensäädin, 360 ​​asteen peruutuskamera, katvealueen tunnistusjärjestelmä, kaukovaloavustin sekä mukautuvat ajovalot.

Design-varustetaso tarjoaa lisäksi esimerkiksi panorama-lasikaton, tummennetut takaikkunat ja langattoman älypuhelinlataustoiminnon.

Dolphin Comfortin hinnat alkavat 34 990 eurosta ja Design -varusteversion 36 990 eurosta. Dolphin omaa 6 vuoden tai 150 000 km auton takuun ja 8 vuoden tai 200 000 km akkutakuun. BYD-toimipisteet löytyvät jo Espoosta, Vantaalta, Raisiosta, Jyväskylästä, Mikkelistä, Savonlinnasta, Kuopiosta, Porista, Seinäjoelta, Tampereelta ja Vaasasta.

BYD

BYD Company Ltd. on yksi Kiinan suurimmista yksityisistä yrityksistä. Vuonna 1995 perustetun BYD:n liiketoiminta kattaa neljä alaa: autot, elektroniikka, energia ja rautatiekuljetukset. BYD on laajentanut uusiutuvan energian ratkaisujaan maailmanlaajuisesti, ja sillä on toimintaa jo yli 50 maassa. BYD on ainoa autovalmistaja maailmassa, joka valmistaa itse myös akkuja, mikrosiruja, akunhallintajärjestelmiä ja sähkömoottoreita. BYD on listattu Hongkongin ja Shenzhenin pörsseissä.

 

RSA

RSA on pohjoiseurooppalainen autojen maahantuoja ja BYD:n virallinen maahantuoja Norjassa ja Suomessa. Yksityisomisteisena yrityksenä, jonka historia ulottuu vuoteen 1936, RSA on kehittänyt vuosien varrella useita brändejä pohjoismaisilla markkinoilla. RSA on yksi Pohjoismaiden vahvimmista toimijoista sähköisten ajoneuvojen markkinoilla.