AUTOBEST valitsee Best Buy Car of Europe -voittajan neljän finalistin väliltä, jotka ovat BYD Dolphin, Fiat 600e, Hyundai Kona ja Jeep Avenger. Kansainvälisen tuomariston jäsenet 31 maasta tekevät lopulliset arvioinnit tulevina viikkoina ja voittaja julkistetaan joulukuussa. Autojen lopputestit järjestetään Itävallan Teesdorfissa. 

Vuodesta 2001 lähtien AUTOBEST-tuomaristo on valinnut vuosittain parhaiten eurooppalaisten kuluttajien tarpeisiin sopivat henkilöautot. Tuomaristo kiinnittää huomiota voittaja-auton hinta-laatusuhteen lisäksi mm. auton ekologisuuteen, turvallisuuteen ja teknisiin ominaisuuksiin. Myös huoltoverkoston laajuus ja varaosien saatavuus painavat äänestyskriteereissä.BYD

BYD Company Ltd. on yksi Kiinan suurimmista yksityisistä yrityksistä. Vuonna 1995 perustetun BYD:n liiketoiminta kattaa neljä alaa: autot, elektroniikka, energia ja rautatiekuljetukset. BYD on laajentanut uusiutuvan energian ratkaisujaan maailmanlaajuisesti, ja sillä on toimintaa jo yli 50 maassa. BYD on ainoa autovalmistaja maailmassa, joka valmistaa itse myös akkuja, mikrosiruja, akunhallintajärjestelmiä ja sähkömoottoreita. BYD on listattu Hongkongin ja Shenzhenin pörsseissä.

 

RSA

RSA on pohjoiseurooppalainen autojen maahantuoja ja BYD:n virallinen maahantuoja Norjassa ja Suomessa. Yksityisomisteisena yrityksenä, jonka historia ulottuu vuoteen 1936, RSA on kehittänyt vuosien varrella useita brändejä pohjoismaisilla markkinoilla. RSA on yksi Pohjoismaiden vahvimmista toimijoista sähköisten ajoneuvojen markkinoilla.