BYD:n sähköisen automalliston uusi ja odotettu katumaasturi Seal U on nyt saanut hinnat Suomessa. Seal U Comfort täyssähköauton hinnat alkavat 43 500 eurosta. Lisäksi myöhemmin kesän aikana saataville tulee myös nelivetoinen DM-i AWD lataushybridi

Uusi BYD Seal U on D-segmentin katumaasturi (SUV), joka edustaa BYD:n ”Ocean”-sarjan muotoilukieltä. Sen mallinimen U-kirjain viittaa sanaan ”Utility”, ja Seal U onkin perheauto, jossa on tilava ja käytännöllinen matkustamo yhdistettynä kattavaan varusteluun sekä korkealaatuiseen viimeistelyyn.

Seal U täyssähköauton toimintamatka sähköllä on 500-674 km (WLTP) ja sen ajoakku latautuu pikalaturilla 30-80 % varaustasoon jopa vain 28 minuutissa. Uusi Seal U on varustettu myös V2L-lataustoiminnolla, jonka avulla auton akulla voi helposti ladata ulkoisia laitteita, kuten sähköpyörää tms. Lisäksi vakiovarusteena oleva tehokas lämpöpumppu lisää lämpöhyötysuhdetta kylmissä olosuhteissa.

Seal U täyssähköauton 330 Nm:n vääntömomentti ja 218 hv:n teho tarjoavat saumattoman suorituskyvyn ja kiihtyvyyden, sillä se kiihtyy 0-100 km/h vain 9,6 sekunnissa. Seal U täyssähköauto on varustettu BYD:n tehokkaan innovatiivisella Blade-akulla, joka on kapasiteetiltaan 87 kWh.

BYD Seal U täyssähköauton Comfort-varusteversion hinnat alkavat 43 500 eurosta ja Design-varusteversion 46 990 eurosta.


Saataville myös nelivetoinen DM-i AWD lataushybridi

Uusi BYD Seal U tulee saataville Suomessa myös nelivetoisena DM-i AWD lataushybridinä, jonka voimalinjana toimivat 1,5 litran bensiinimoottori sekä sähkömoottori, joiden yhteisteho on 324 hv ja vääntö 550 Nm. Seal U DM-i AWD lataushybridin toimintamatka pelkällä sähköllä on 70 km, yhteistoimintamatkan ollessa noin 870 km ja CO2-päästöt 25 g/km.

DM-i AWD lataushybridin hinnat tullaan julkaisemaan myöhemmin alkukesän aikana.

Molemmat Seal U -malliversiot omaavat 6 vuoden tai 150 000 km auton takuun ja 8 vuoden tai 200 000 km akkutakuun. Uusi Seal U lanseerataan Suomessa 15.5. alkaen, ja ensimmäiset asiakastoimitukset alkavat täyssähköversion osalta jo kesäkuun aikana, ja vastaavasti DM-i AWD:n osalta loppukesällä.

BYD

BYD on monikansallinen korkean teknologian yritys, joka on omistautunut hyödyntämään teknisiä innovaatioita paremman elämän takaamiseksi. Akkujen valmistajana vuonna 1995 aloittanut yhtiö omaa nykyisin monipuolisen liiketoiminnan, joka kattaa autot, junaliikenteen, uuden energian ratkaisut ja elektroniikan. Yhtiöllä on yli 30 teollisuuspuistoa Kiinassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Japanissa, Brasiliassa, Unkarissa ja Intiassa. Sekä Hongkongin että Shenzhenin pörssissä listattu yhtiö tunnetaan Fortune Global 500 -yrityksenä, joka toimittaa innovaatioita kohti vihreämpää maailmaa.

 

Vuonna 2003 perustetun tytäryhtiö BYD Auton tavoitteena on nopeuttaa autoalan vihreää muutosta. BYD Auto keskittyy sähköisten ja ladattavien hybridiautojen kehittämiseen. Yhtiöllä on omaa tuotantoa ladattavien ajoneuvojen koko teollisen ketjun ydinteknologioissa, kuten akuissa, sähkömoottoreissa ja elektroniikassa. Sen tunnettuja teknologioita ovat esimerkiksi Blade Battery, DM-i Super Hybrid Technology, e Platform 3.0, CTB Technology, e⁴ Platform, BYD DiSus Intelligent Body Control System ja DMO-superhybridijärjestelmä. BYD Auto on myös maailman ensimmäinen autonvalmistaja, joka lopettaa fossiilisia polttoaineita käyttävien ajoneuvojen tuotannon. BYD on ollut myydyin ladattavien henkilöautojen merkki Kiinassa jo 11 vuotta peräkkäin.

 

RSA

RSA on pohjoiseurooppalainen autojen maahantuoja ja BYD:n virallinen maahantuoja Norjassa ja Suomessa. Yksityisomisteisena yrityksenä, jonka historia ulottuu vuoteen 1936, RSA on kehittänyt vuosien varrella useita brändejä pohjoismaisilla markkinoilla. RSA on yksi Pohjoismaiden vahvimmista toimijoista sähköisten ajoneuvojen markkinoilla.