NAF (Norjan autoliitto) ja Motor-lehti ovat jälleen järjestäneet vuosittaisen testinsä selvittääkseen sähköautojen todelliset toimintamatkat. Uusi BYD Seal U loisti tulosten kärkipäässä poikkeamalla vain 0,2 % ilmoitetusta 500 km:n WLTP-toimintamatkasta.

Yhteensä 26 sähköautoa osallistui Norjan autoliiton ja Motor-lehden järjestämään vuosittaiseen sähköautojen kesätestiin. Testissä autot kilpailevat ensisijaisesti siitä, mikä automalleista pääsee lähimmäksi ilmoitettua yhdistetyn ajon WLTP-toimintamatkaansa. WLTP on optimaalisissa olosuhteissa testattu toimintamatka, mutta on tunnettu tosiasia, että toimintamatkaan vaikuttavat useat ulkoiset tekijät, kuten esimerkiksi lämpötila ja sää. 

Testi suoritettiin vaihtelevan sään ja lämpötilojen vallitessa, joten ulkoiset tekijät eivät olleet välttämättä optimaaliset maksimitoimintamatkojen saavuttamiseksi. 
Testin päätyttyä BYD Seal U oli testin toisella sijalla, vain 0,2 %:n poikkeamalla ilmoitetusta 500 km:n WLTP-toimintamatkasta. Autolla ajettiin vaikuttavat 499 km haastavista sääolosuhteista huolimatta.

Uusi BYD Seal U on monipuolinen D-segmentin katumaasturi. Mallinimen U-kirjain viittaa sanaan ”Utility”, ja Seal U onkin perheauto, jossa on tilava, käytännöllinen ja mukava matkustamo yhdistettynä tyylikkääseen muotoiluun sekä korkealaatuiseen viimeistelyyn. 


Lisätietoja testistä löytyy Norjan autoliiton sivuilta: https://www.naf.no/elbil/elprix?leftColumn=Resultater


Lisätietoja
Michael Place, BYD-maajohtaja, RSA Suomi
michael.place@rsasuomi.fi, puh. 040 081 2367


BYD

BYD on monikansallinen korkean teknologian yritys, joka on omistautunut hyödyntämään teknisiä innovaatioita paremman elämän takaamiseksi. Akkujen valmistajana vuonna 1995 aloittanut yhtiö omaa nykyisin monipuolisen liiketoiminnan, joka kattaa autot, junaliikenteen, uuden energian ratkaisut ja elektroniikan. Yhtiöllä on yli 30 teollisuuspuistoa Kiinassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Japanissa, Brasiliassa, Unkarissa ja Intiassa. Sekä Hongkongin että Shenzhenin pörssissä listattu yhtiö tunnetaan Fortune Global 500 -yrityksenä, joka toimittaa innovaatioita kohti vihreämpää maailmaa.

Vuonna 2003 perustetun tytäryhtiö BYD Auton tavoitteena on nopeuttaa autoalan vihreää muutosta. BYD Auto keskittyy sähköisten ja ladattavien hybridiautojen kehittämiseen. Yhtiöllä on omaa tuotantoa ladattavien ajoneuvojen koko teollisen ketjun ydinteknologioissa, kuten akuissa, sähkömoottoreissa ja elektroniikassa. Sen tunnettuja teknologioita ovat esimerkiksi Blade Battery, DM-i Super Hybrid Technology, e Platform 3.0, CTB Technology, e⁴ Platform, BYD DiSus Intelligent Body Control System ja DMO-superhybridijärjestelmä. BYD Auto on myös maailman ensimmäinen autonvalmistaja, joka lopettaa fossiilisia polttoaineita käyttävien ajoneuvojen tuotannon. BYD on ollut myydyin ladattavien henkilöautojen merkki Kiinassa jo 11 vuotta peräkkäin.

RSA

RSA on pohjoiseurooppalainen autojen maahantuoja ja BYD:n virallinen maahantuoja Norjassa ja Suomessa. Yksityisomisteisena yrityksenä, jonka historia ulottuu vuoteen 1936, RSA on kehittänyt vuosien varrella useita brändejä pohjoismaisilla markkinoilla. RSA on yksi Pohjoismaiden vahvimmista toimijoista sähköisten ajoneuvojen markkinoilla.