BYD on avannut uuden muotoilukeskuksen pääkonttorinsa yhteyteen Kiinan Shenzenissä. Yhtiö panostaa uraauurtavan sähköautoteknologian lisäksi myös tuotteidensa tyylikkään moderniin muotoiluun. BYD:n uutta muotoilukeskusta ja sen suunnittelutiimiä johtaa kokenut saksalainen automuotoilun ammattilainen Wolfgang Egger, joka on aiemmin toiminut Audin, Lamborghinin ja Alfa Romeon parissa.

BYD on siirtynyt uudelle aikakaudelle autojensa muotoilun osalta avaamalla uuden, 12 600 neliömetrin pinta-alan omaavan muotoilukeskuksen (Global Design Center) yhtiön pääkonttorin yhteyteen Kiinan Shenzenissä.

"Meidän on panostettava innovatiiviseen teknologiaan, mutta myös muotoiluun, jotta voimme vahvistaa entisestäänkin tuotteidemme vetovoimaa kuluttajille. Innovatiivisen teknologian ja tyylikkään modernin muotoilun yhdistelmä on ehdoton valttimme kasvavilla sähköautomarkkinoilla", BYD:n toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Wang Chuanfu sanoo.

Uutta muotoilukeskusta ja sen suunnittelutiimiä johtaa kokenut saksalainen automuotoilun ammattilainen Wolfgang Egger (s. 1963), joka toimii BYD:n pääsuunnittelijana. Hän on työskennellyt useiden palkittujen ajoneuvojen parissa aiemmissa rooleissaan Audilla, Lamborghinilla ja Alfa Romeolla.

"Tulin BYD:lle vuonna 2016, sillä yhtiön maailmanlaajuiset kasvusuunnitelmat kiehtoivat minua. Yhdessä suunnittelutiimini kanssa voimme viedä BYD:n sähköautojen muotoilun seuraavalle aikakaudelle. Pidän siitä, että ihmiset kiinnittävät positiivisesti huomiota nähdessään ajoneuvomme. Se tarkoittaa, että olemme silloin onnistuneet luomaan jotain, joka herättää ihmisissä ajatuksia ja intohimoa”, Egger kertoo.

BYD:llä Egger työskentelee yhdessä yli 600 suunnittelijan tiimin kanssa, jotka edustavat kymmeniä eri kansallisuuksia. BYD:n autoja suunnitellaan useissa paikoissa ympäri maailmaa, mutta uusi muotoilukeskus toimii koko suunnitteluprosessin tukikohtana. Muotoilukeskus mahdollistaa avoimen, kommunikoivan ja luovan työympäristön, joka tarjoaa hedelmällisen maaperän tulevaisuuden automallien suunnittelulle. Automallien suunnittelussa käytetään useita huippuluokan suunnittelutyökaluja, kuten viisiakselisia prosessointilaitteita saven mallintamiseen sekä virtuaalitodellisuusjärjestelmää (VR), joka mahdollistaa täysikokoisten virtuaalisten mallien 1:1 vertailut.

Osoituksena BYD:n panostuksesta muotoiluun, yhtiö on voittanut viime vuosien aikana alalla arvostetut iF Design Award -palkinnot Han ja Seal -malleillaan.

 

BYD

BYD Company Ltd. on yksi Kiinan suurimmista yksityisistä yrityksistä. Vuonna 1995 perustetun BYD:n liiketoiminta kattaa neljä alaa: autot, elektroniikka, energia ja rautatiekuljetukset. BYD on laajentanut uusiutuvan energian ratkaisujaan maailmanlaajuisesti, ja sillä on toimintaa jo yli 50 maassa. BYD on ainoa autovalmistaja maailmassa, joka valmistaa itse myös akkuja, mikrosiruja, akunhallintajärjestelmiä ja sähkömoottoreita. BYD on listattu Hongkongin ja Shenzhenin pörsseissä.

 

RSA

RSA on pohjoiseurooppalainen autojen maahantuoja ja BYD:n virallinen maahantuoja Norjassa ja Suomessa. Yksityisomisteisena yrityksenä, jonka historia ulottuu vuoteen 1936, RSA on kehittänyt vuosien varrella useita brändejä pohjoismaisilla markkinoilla. RSA on yksi Pohjoismaiden vahvimmista toimijoista sähköisten ajoneuvojen markkinoilla.