31:sta eri Euroopan maasta koostunut AUTOBEST-jury on äänestänyt BYD Dolphin -sähköauton Best Buy Car of Europe 2024 -voittajaksi. Neljän finalistiauton (BYD Dolphin, Fiat 600e, Hyundai Kona, Jeep Avenger) lopputestit järjestettiin Itävallan Teesdorfissa. Dolphin valittiin voittajaksi sen turvallisuuden, teknologian, sisätilojen, kattavan vakiovarustelun sekä erinomaisen hinta-laatusuhteen ansiosta. Lisäksi BYD:n innovatiivinen Blade-akkuteknologia sai erityismaininnan tuomaristolta.

AUTOBEST:in puheenjohtajan Dan Vardien mukaan BYD Dolphin tarjosi yksinkertaisesti parasta: ”Tämä oli yksi tasaväkisimmistä AUTOBEST-kilpailuista vuosikymmeneen, mutta BYD Dolphin voitti tittelin ansaitusti.”

Michael Shu, BYD Europen toimitusjohtaja, on tyytyväinen Dolphinin saamasta tittelistä: "Olemme erittäin ylpeitä tästä ammattituomariston myöntämästä palkinnosta. Uskomme, että palkinto houkuttelee uutta ostajakuntaa Dolphinille, joka tarjoaa kaikille kohtuuhintaisista sähköautoista kiinnostuneille erinomaista hinta-laatusuhdetta ja korkean tason varustelua.”

Tuomaristo valitsi BYD Dolphinin voittajaksi paitsi sen mukavuuden, laadun ja erinomaisen ajokokemuksen ansiosta, myös erittäin tilavien sisätilojen ja kompaktin kokonaisuuden vuoksi. Saavutettava hintataso yhdistettynä pitkään takuuaikaan, alhaisiin kilometrikustannuksiin, korkeaan vakiovarustetasoon ja teknologisiin ominaisuuksiin kiinnittivät myös tuomariston huomion.

”BYD Dolphinin voitto osoittaa, että sähköautoteollisuus on muuttunut entistä globaalimmaksi. Sähköautot lisääntyvät jatkuvasti uusilla ja vetovoimaisilla tuotteilla nyt myös täällä Euroopassa, jotka sopivat entistä paremmin tunnetusti vaativien eurooppalaisten asiakkaiden makuihin ja erilaisiin ajotottumuksiin”, kuvailee AUTOBESTIN Vardien.

Best Buy Car of Europe 2024 -palkinto jaetaan virallisesti BYD:lle 23. AUTOBEST-gaalassa, joka järjestetään Luxemburgissa myöhemmin tänä vuonna.BYD

BYD Company Ltd. on yksi Kiinan suurimmista yksityisistä yrityksistä. Vuonna 1995 perustetun BYD:n liiketoiminta kattaa neljä alaa: autot, elektroniikka, energia ja rautatiekuljetukset. BYD on laajentanut uusiutuvan energian ratkaisujaan maailmanlaajuisesti, ja sillä on toimintaa jo yli 50 maassa. BYD on ainoa autovalmistaja maailmassa, joka valmistaa itse myös akkuja, mikrosiruja, akunhallintajärjestelmiä ja sähkömoottoreita. BYD on listattu Hongkongin ja Shenzhenin pörsseissä.

 

RSA

RSA on pohjoiseurooppalainen autojen maahantuoja ja BYD:n virallinen maahantuoja Norjassa ja Suomessa. Yksityisomisteisena yrityksenä, jonka historia ulottuu vuoteen 1936, RSA on kehittänyt vuosien varrella useita brändejä pohjoismaisilla markkinoilla. RSA on yksi Pohjoismaiden vahvimmista toimijoista sähköisten ajoneuvojen markkinoilla.