BYD-sähköautojen jälleenmyyjäverkosto laajenee Suomessa. Wetteri Oyj on BYD:n uusi jälleenmyyjä ja se aloittaa merkin myynnin ja huollon Joensuussa, Oulussa ja Rovaniemellä. Lisäksi Autokeskus Oy aloittaa BYD:n myynnin ja huollon sen Helsingin Konalan toimipisteessä.

BYD-maahantuoja RSA Suomi on vahvistanut, että Wetteri Oyj on merkin uusi jälleenmyyjä. Wetteri aloittaa BYD:n myynnin ja huollon toimipisteissään Joensuussa, Oulussa ja Rovaniemellä. Lisäksi nykyinen BYD-jälleenmyyjä Autokeskus Oy aloittaa merkin myynnin ja huollon nyt myös sen Helsingin Konalan toimipisteessä.

"Uskomme, että maailman suurimmalla ladattavien autojen valmistajalla ja vahvasti kasvavalla BYD:llä tulee olemaan merkittävä rooli Euroopassa ja myös täällä Suomessa. BYD täydentää merkki- ja mallivalikoimaamme ja voimme tarjota entistäkin laajemmin vaihtoehtoja yhä enemmän ja enemmän sähköautoista kiinnostuneille asiakkaillamme", Wetteri Oyj:n toimitusjohtaja Aarne Simula sanoo.

"Vantaalla ja Raisiossa saamiemme hyvien kokemusten vuoksi päätimme laajentaa BYD-toiminnot myös Helsingin Konalan toimipisteeseemme. Meillä on vahva usko BYD:n houkuttelevaan tuoteportfolioon ja brändin vetovoimaan, josta kertoo jatkuvasti kasvava kiinnostus merkin ympärillä", Autokeskuksen toimitusjohtaja Karri Koskinen sanoo.

"Wetteri on yksi Suomen vahvimmista autoalan toimijoista ja on laajentunut viime vuosina vahvasti. On mahtavaa päästä tekemään yhteistyötä Wetterin kanssa, jonka myötä voimme tarjota alan johtavaa sähköautoteknologiaa nyt myös Pohjois-Karjalaan ja Pohjois-Suomeen. Lisäksi on hienoa, että saamme edustuksen vilkkaaseen Konalan autokaupan keskittymään Autokeskuksen toimesta", RSA Suomen BYD-maajohtaja Michael Place kertoo.

BYD-toimipisteet löytyvät nyt Helsingistä, Espoosta, Vantaalta, Raisiosta, Jyväskylästä, Mikkelistä, Savonlinnasta, Kuopiosta, Joensuusta, Porista, Seinäjoelta, Tampereelta, Vaasasta, Oulusta ja Rovaniemeltä.


BYD

BYD Company Ltd. on yksi Kiinan suurimmista yksityisistä yrityksistä. Vuonna 1995 perustetun BYD:n liiketoiminta kattaa neljä alaa: autot, elektroniikka, energia ja rautatiekuljetukset. BYD on laajentanut uusiutuvan energian ratkaisujaan maailmanlaajuisesti, ja sillä on toimintaa jo yli 50 maassa. BYD on ainoa autovalmistaja maailmassa, joka valmistaa itse myös akkuja, mikrosiruja, akunhallintajärjestelmiä ja sähkömoottoreita. BYD on listattu Hongkongin ja Shenzhenin pörsseissä.

RSA

RSA on pohjoiseurooppalainen autojen maahantuoja ja BYD:n virallinen maahantuoja Norjassa ja Suomessa. Yksityisomisteisena yrityksenä, jonka historia ulottuu vuoteen 1936, RSA on kehittänyt vuosien varrella useita brändejä pohjoismaisilla markkinoilla. RSA on yksi Pohjoismaiden vahvimmista toimijoista sähköisten ajoneuvojen markkinoilla.