BYD ja Unkarin valtio ovat allekirjoituksillaan vahvistaneet BYD:n sähköautojen tuotantolaitoksen avaamisen Unkarin Szegediin. BYD:n huippumoderni tuotantolaitos tulee valmistamaan yhtiön ladattavia henkilöautoja Euroopan markkinoille. Tuotantolaitos rakennetaan vaiheittain ja se aloittaa toimintansa vuonna 2027. Allekirjoitusseremoniaan osallistuivat Unkarin ulko- ja kauppaministeri Péter Szijjártó ja BYD:n hallituksen puheenjohtaja Wang Chuanfu sekä muita arvovaltaisia vieraita.

BYD, maailman johtava ladattavien ajoneuvojen valmistaja, on allekirjoittanut Unkarin valtion kanssa sopimuksen uuden sähköautojen tuotantolaitoksen perustamisesta Kaakkois-Unkarin Szegediin. Allekirjoitusseremoniassa edustettuina olivat Unkarin ulko- ja kauppaministeri Péter Szijjártó, Szegedin pormestari László Botka sekä muut Unkarin hallituksen arvovaltaiset vieraat. BYD:tä tilaisuudessa edustivat BYD:n hallituksen puheenjohtaja Wang Chuanfu, BYD:n varapresidentti sekä BYD Auton COO He Zhiqi sekä muut BYD:n keskeiset edustajat. Tapahtumaa kunnioitti läsnäolollaan myös Kiinan Unkarin-suurlähettiläs Gong Tao.

Unkarin Szegediin nyt rakennettava uusi tuotantolaitos on ensimmäinen kiinalaisen autoyhtiön Eurooppaan perustama henkilöautojen tuotantolaitos. BYD:lle tämä on tärkeä askel sen edistäessä sähköautojensa myyntiä Euroopassa. Tuotantolaitoksen rakentaminen etenee vaiheittain, ja se avataan operatiiviseen toimintaan kolmen vuoden kuluessa, vuoden 2027 aikana ja se tulee valmistamaan BYD:n sähköautomalliston eri malleja Euroopan markkinoille. Pian alkava rakennusprojekti sekä sitä seuraava tuotantolaitoksen avaaminen luovat tuhansia työpaikkoja, jotka vahvistavat paikallista talousaluetta ja tukevat samalla paikallisia toimitusketjuja.

BYD:lle Unkari on jo ennestään tuttu toimintaympäristö, sillä se perusti korkean teknologian eBus-tuotantolaitoksen Unkarin Komaromiin vuonna 2016. Lisäksi useat premium-autojen valmistajat ja autoalan johtavat alihankkijat omaavat tuotantolaitoksiaan Unkarissa, joka takaa vakaan ja monipuolisen tuotantoympäristön. 

Pariisin autonäyttelyssä vuonna 2022 tapahtuneen henkilöautodebyyttinsä jälkeen BYD on perustanut jo 250 myymälää 19 eri Euroopan maahan. BYD pyrkii nopeuttamaan siirtymistä sähköiseen liikkuvuuteen Euroopan markkinoilla tarjoamalla eurooppalaisille kuluttajille paremman pääsyn korkealuokkaisiin ja kohtuuhintaisiin sähköautovaihtoehtoihin, joissa hyödynnetään huippuluokan teknologiaa yhteistyössä paikallisten jälleenmyyjien ja toimittajakumppaneiden kanssa.



Tietoja BYD:stä

BYD on monikansallinen korkean teknologian yritys, joka on omistautunut hyödyntämään teknisiä innovaatioita paremman elämän takaamiseksi. Akkujen valmistajana vuonna 1995 aloittanut yhtiö omaa nykyisin monipuolisen liiketoiminnan, joka kattaa autot, junaliikenteen, uuden energian ratkaisut ja elektroniikan. Yhtiöllä on yli 30 teollisuuspuistoa Kiinassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Japanissa, Brasiliassa, Unkarissa ja Intiassa. Sekä Hongkongin että Shenzhenin pörssissä listattu yhtiö tunnetaan Fortune Global 500 -yrityksenä, joka toimittaa innovaatioita kohti vihreämpää maailmaa.

 

Vuonna 2003 perustetun tytäryhtiö BYD Auton tavoitteena on nopeuttaa autoalan vihreää muutosta. BYD Auto keskittyy sähköisten ja ladattavien hybridiautojen kehittämiseen. Yhtiöllä on omaa tuotantoa ladattavien ajoneuvojen koko teollisen ketjun ydinteknologioissa, kuten akuissa, sähkömoottoreissa ja elektroniikassa. Sen tunnettuja teknologioita ovat esimerkiksi Blade Battery, DM-i Super Hybrid Technology, e Platform 3.0, CTB Technology, e⁴ Platform, BYD DiSus Intelligent Body Control System ja DMO-superhybridijärjestelmä. BYD Auto on myös maailman ensimmäinen autonvalmistaja, joka lopettaa fossiilisia polttoaineita käyttävien ajoneuvojen tuotannon. BYD on ollut myydyin ladattavien henkilöautojen merkki Kiinassa jo 11 vuotta peräkkäin.

 

Tietoja RSA:sta

RSA on pohjoiseurooppalainen autojen maahantuoja ja BYD:n virallinen maahantuoja Norjassa ja Suomessa. Yksityisomisteisena yrityksenä, jonka historia ulottuu vuoteen 1936, RSA on kehittänyt vuosien varrella useita brändejä pohjoismaisilla markkinoilla. RSA on yksi Pohjoismaiden vahvimmista toimijoista sähköisten ajoneuvojen markkinoilla